God Jul allihopa!

24.12.2018 kl. 10:36

Julafton. Kände det direkt jag öppnande mina ögon i morse. Hörde ljud av klingande kaffekoppar och kokta ägg som blev skalade. Ett mummel av två kära röster som stigit allt för tidigt upp. Jag valde att kolla ett avsnitt av How I Met Your Mother i sängen innan jag steg upp, för att undvika att behöva lägga fötterna på det kalla golvet och för att vägra stiga upp tidigt på min julsemester. 

Efter en stund smög jag tyst ner för trapporna och möttes av kaffedoft och ljudet av nyhetsmorgon på tv. "..god jul gullet! Du får välja EN julklapp nu, men bara en. Hehe" sa min mamma glatt. Hon är nog så söt, och så bestämd på att hålla gamla traditioner vid liv. Jag är snart trettio, men så fort det är jul och jag kommer hem, så blir jag automatiskt 8 år. Öppnade ett fint paketerat paket med bilder på Musse Pigg i tomtemössa.

När vi var små var en julklapp på julaftonsmorgon ett sätt att underhålla oss resten av dagen medan mamma lagade mat i köket. Gulliga mamma. Tror jag ändå klarar av att vänta nuförtiden. 

Allt är som det ska på julaftonsmorgon. Marre smyger omkring och ersätter nerbrunna ljus med nya, fyller diskmaskinen och vattnar granen. Mamma visar söta djurbilder på paddan, grejar lite i köket och spelar Michael Bublès julalbum. Har hört den så mycket varje år, så att jag vet vilken låt som kommer till näst..men det hör till.

Jag är glad att vara hemma - och kan ändå skatta mig lycklig som har ett hem att komma till på julen. 

Ser framemot eftermiddagen och julaftonskväll hemma hos brorsan. För en julafton är inte lika julaftonig utan hela familjen samlad. 

 

 

Hoppas ni alla får en fin och fridfull jul - hur ni än firar. Alla har vi olika traditioner och egna vis. Alla på sitt sätt <3

 

 

GOD JUL TILL ER ALLA!

Kram, Sofia 

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer