BUCKETLIST - VAD JAG BORDE GÖRA FÖRE JAG FYLLER 30

15.01.2019 kl. 13:42

 


Först och främst vill jag säga att jag äntligen lyckats ta sjukledigt och det krävdes bara en gnutta magsjuka till det. Därför har det varit ganska tyst här några dagar. Men idag mår jag bättre och mer än redo för jobb i morgon! Tänk. Plötsligt händer det.

Second - Jag har funderat hårt och länge på vad en borde uppleva och få gjort innan man fyller trettio, och efter lite research på veckorevyn, ett snack med mamma och andra vettiga artiklar så har jag faktist lyckats med det mesta, enligt vad andra tycker man borde hinna med före 30. 

Saker som att: bo utomlands, gå på konsert, tatuera mig (fattar inte varför det var en punkt men ok för det är väl inget man borde göra om man inte vill), öppna sparkonto & börja bostadsspara, resa ensam, åka på roadtrip, säga upp sig från ett jobb man inte gillar, klippa av håret, uppträda framför publik, köpa egna möbler, jobba som maskot, bli riktigt kär osv. DONE IT.

 

 

Sen fanns det grejer på dessa listor jag inte har något behov att göra som att hoppa bungeejump (NEJ) och gå på festival (blä. smutstigt, äckligt och för mycket folk - nöjer mig med POP-kalaset).

 

Men det finns ändå massor jag inte har ännu gjort och behöver nödvändigtvis inte hinna med det på 8 månader så därför blev det icke 30, utan  20 saker jag borde göra innan jag blir 30!

 

 • Gå på vinprovning

Jag har druckit vin i över 8 år, men har aldrig varit på en ordentlig vinprovning, och min bästa kompis är sommelier. SHAME! Dock har jag varit på whisky provning i Skottland så det är ju något. 

 

 • Läsa slut alla halvlästa böcker i bokhyllan

Vem gör så? Vem börjar läsa en bok, lägger den i hyllan, och börjar på nästa?

 

 • Göra ett samarbete på bloggen! (Hit me up peeps)

Det skulle vara jätte roligt att göra ett eller fler samarbeten på bloggen. Jag har ändå en del läsare, och det skulle vara kul att få testa och skriva om någonting. Helst något man antingen kan äta, lyssna på eller ha på sig. 

 

 • Bli sambo!

Jakten på den perfekta lägenheten är igång och för en person som vill att allt ska hända genast, är detta ganska intensivt. Men tur så har vi ganska så samma kriterier på hur den ska se ut och var den ska vara. Så månne inte det löser sig!  Egna lägenheter är skönt och så med personal space, men vi är båda trötta på att gå fram och tillbaka med övernattningsväskan och är mer än redo för ett gemensamt hem. 

 

 •  Få fastanställning!

Jag har varit allergisk för fasta saker ända tills nu. Levt loppan på vikariat och kunna komma och gå som jag ville, men nu vill jag vara still och ha säkerhet. Kanske inget jag nu bara sådär "får", men ska sikta mot det på alla sätt och vis. Är mer än redo. #GETTINGOLD

 

 • Ersätta alla ikea kärl från 10 år tillbaka med nya och "real adult stuff".

Har aldrig brytt mig förut, men när släkten började samla och gav mig mina första Iittala kärl på min dimission, så ser mina gamla, slitna och matta ikea tallrikar ganska tråkiga ut och redo för loppis. 

 

 • Lära mig att sy en knapp

Jag har en massa talanger. Som att rimma, kunna oändligt många musiklyrics och att laga skitgoda smörgåsar men jag är värdelös på handarbete. Så nu ska jag lära mig att vårda mina kläder och sy knappar när det behövs. 

 

 • Uppträda på en open mic night.

Jag sku så vilja våga på ett stand-up gig. Ett kort gig på engelska. Jag har skrivit några guldiga skämt som ja skulle dra. Men troligen så skulle jag svimma eller springa hem. Men det skulle vara awesome om jag skulle ÖVERLEVA DET.

 

 • Lära mig att spela ett instrument.

Det skulle vara perfekt för mitt jobb - och för min överloppsenergi! Gitarr eller piano. Någon i Åbo med nerver av stål som vill lära mig? Hit me up. 

 

 • Dricka med måtta.

Jag har blivit betydligt bättre på det, men jag skulle vilja kunna gå på en fest och inte alls ha krabbis nästa dag. Men jag har växt upp med "go hard or go home" state of mind, och det är svårt att komma ur det, för vin är gott! Men man lever och lär - och det är bara inte värt det alla gånger.

 

 • Sluta jämföra mig med andra.

Det är en evig kamp, och det blir bara svårare och svårare att INTE jämföra sig med andra med tanke på sociala medier osv. Man borde ju se ut sådär, borde ju ha gjort sådär och varför kan den göra så och inte jag? Det som jag mest jämför är vardagsliv. Samtidigt som jag njuter av att ta det lugnt, blir jag ofta stressad över att jag BORDE göra det, och det andra för alla andra gör ju så. NO MORE. NAY I SAY!

 

 • Se alla filmer jag inte vågat se förut.

Jag var rädd för allting när jag var liten. Jaws, Jurassic Park, The Shining osv. Men tammifan NU ska jag ta mig igenom alla och har redan lyckats se alla av de tre första orginala Jurassic Park och hade inga mardrömmar - SCORE! Dock såg vi igår första avsnittet av serien YOU på Netflix och drömde inatt att Joe Goldberg stalkade mig, så kanske jag ska ta det ett babysteg i taget.. 

 

 •  Börja samla på något

Done and done. Har för tillfället sju växter varav en jag har odlat själv PLUS en stickling av min monstera som jag försöker göra till en ny monstera växt. Har också en fin samling av BrewDog ölflaskor, hehe. 

 

 • Köp ordentiga arbetsskor

Sorligt men sant - men mina ben och framförallt fötter klarar inte av fejk-crocs mer. Dags att handla ordentliga arbetsskor som förebygger eventuella hälproblem. 

 

 • Publicera någonting.

Jag älskar att skriva, speciellt rim. Har en liten samling på korta historier och barn-boksrim jag använt till jobbet - sku vara awesome om det skulle nån dag bli något mer! Skulle också vilja gå på en skrivarkurs och lära mig mer!

 

 • Ge tillbaka.

Jag donerar pengar varje månad till Röda korset, och ibland donerar jag en slant till någon frivillig organisation som Projekt Liv eller Omaze. Men sku vilja vara på plats någonstans och verkligen hjälpa till! Sjukhusclown kanske? 

 

 • Rensa ut allt onödigt.

En otroligt bra sak med att eventuellt flytta, är att man verkligen rensar bort gammalt skräp. Kläder, onödiga papper och gamla textilier. Göra mig av med allt jag inte använt på ett år. MEN, vad ska jag göra med 100tals dvdn eller gammal teknologi man inte använder mer? Tips? 

 

 • Baka surdegsbröd

Det är så tusans gott och utmanande att baka. Det finns ett bageri i Forum här i Åbo som har så tusans gott surdegsbröd - men jag ska baka ett steg BÄTTRE. 

 

 • Ha en hudvårdsrutin

Nu om någonsin är det viktigt att sköta om huden, för nu far det bara neråt. Tur så har jag hittat den bästa produkten för min åldrande hy. COCOKIND! Tänk om det vore ett samarbete. Men nix, bara gammal och hederlig rekommendation. 

 

 • Joina en community.

Via den här bloggen har jag träffat en massa inspirerande och kiva typer. #Finlandssvenskabloggare har gett mig massor och är glad över att jag får vara med i den communityn <3 Så..check! 

 


Det var ganska svårt sist och slutligen att komma på grejer till den här listan, då jag aldrig har haft en "före jag är trettio måste jag.." plan. De flesta av mina vänner vill ha hus, familj och karriär före de är trettio, medan jag aldrig haft en konkret plan. Men har lyckats ganska bra ändå, vill jag påstå! Den kanske inte är den vildaste listan, men been there, done that! 

DOCK måste vi komma ihåg att livet verkligen inte tar inte slut vid trettio, utan tycker det bara fortsätter. OCH alla på sitt egna sätt och inget är rätt eller fel. Visst?

Men tammifan jag ska ta mig igenom denna lista på ett eller annat sätt för om jag har skrivit ut den här - så är det skrivet i STEN.

Challange accepted. 

 


 

Sofia
Kommentarer (5)
Rekommenderar dig ändå att se klart YOU serien! Jag hade lite ångest hela tiden men sååå spännande ????
Sabina15.01.19 kl. 18:43
Gå med i illuminati idag och
bli rik och berömd. Är du ute efter visdom och kunskap. Är du en
företag MJan / kvinna, pastor,
politiker, musiker, doktor, fotbollsspelare, etc. Är du en kommande artist och
du vill
att vara rik, kraftfull och känd i världen? Gå med i Illuminati New
World Order och låt dig drömmar komma igenom, bli medlem idag och
få summan av 100.000 $ som första lön .. Inkorgen oss på vår email
illuminatiworldwide101@gmail.com .. om intresserad eller
meddela stormästaren direkt på WhatsApp: +1 315 996 0771
Anonymous24.03.19 kl. 19:18
Join illuminati today and
become rich and famous. Are you looking for wisdom and knowledge. Are you a
company MJan / woman, pastor,
politician, musician, doctor, football player, etc. Are you an upcoming artist and
you want
to be rich, powerful and known in the world? Join the Illuminati New
World Order and let your dreams come true, join today and
get the sum of $ 100,000 as your first pay .. Inbox us at our email
illuminatiworldwide101@gmail.com .. if interested or
notify the Grand Master directly on WhatsApp: + 1 315 996 0771
Anonymous24.03.19 kl. 19:19
två
Anonymous24.03.19 kl. 19:19
Gå med i illuminati idag och
bli rik och berömd. Är du ute efter visdom och kunskap. Är du en
affärsman / kvinna, pastor,
politiker, musiker, doktor, fotbollsspelare, etc. Är du en kommande artist och
du vill
att vara rik, kraftfull och känd i världen? Gå med i Illuminati New
World Order och låt dig drömmar komma igenom, bli medlem idag och
få summan av 100.000 $ som första lön .. Inkorgen oss på vår email
illuminatiworldwide101@gmail.com .. om intresserad eller
meddela stormästaren direkt på WhatsApp: +1 315 996 0771
Anonymous25.06.19 kl. 20:46

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com