ready, steady - ANALYSERA!

19.01.2019 kl. 12:15

 

Haha, är inte livet roligt när man först blir magsjuk, blir frisk och sedan får man flunssa from hell? Hahahahha..I hate this. 

Jag är den sämsta människan i världen på att vara sjuk. Att inte kunna göra någoting vettigt för att man inte orkar - och det enda man gör är ligger på sofflocket och TÄNKER. Det är inte bra för mig att tänka allt för mycket för det leder alltid till djupa överanalyseringar. 

Vilket hände denna vecka. Vi har haft det lite för odramatiskt i vårt förhållande på senaste och såklart blev jag att fundera på VARFÖR? Har vi blivit för bekväma runt varandra? Vart har all magi försvunnit? Varför njuter vi av att sitta o kolla på tv och spela wordfeud i varsin ända av soffan istället för att umgås med varandra och göra något KUL på en tisdag kväll?  

När jag går in på den stigen, och verkligen analyserar sönder det så leder det till onödig oro över någonting som inte behöver ens oroas för. 

I mean, vi har snart träffas i två år - och lyxen av att kunna umgås utan att behöva planera en massa varje gång vi ses, utan kan vara runt varandra, vara bekväma och bara njuta av varandras närvaro på en vardag efter en lång arbetsdag. Luta huvudet på hans axel och bara slappna av. Varför oroar jag mig över att det är något fel?

Fortfarande, ibland så känner jag en liten rädsla över att bli vanlig. Vilket jag egenligen väldigt gärna längtar efter.

Blir att tänka på Sex and the city 2, då Carrie flippar över att mr. Big köper en tv till deras sovrum, och hon får panik över att de blivit för bekväma och inte är "fun" längre. Medan han äntligen blivit så lugn och bekväm att vilja stanna hemma i deras nya gemensamma hem med henne istället för att fara ut. Att behovet att behöva visa upp sig för andra har försvunnit då han hittat hem hos henne, typ. Carrie fattar ju under en onödigt dramatisk resa till Abu Dhabi att det enda hon nånsin ville var att han skulle vara hemma med henne, och nu är han ju det. 

Okej nu är ju inte vårt förhållande alls liknande som deras - men kan känna igen mig i situationen.

Det är så svårt att bara släppa den där "muren" man byggt upp för att skydda sig själv, för att påriktigt vara mottaglig för det man alltid velat ha. För när den väl är nere - är man ganska sårbar. 

BTW, SATC passar nog till alla skeden i livet. Så tusans bra serie. Aj että.

Anyway, igår öppnade jag mig om mina funderingar och efter några timmar kunde jag konstatera att: jag måste sluta överanalysera, att det inte är så farligt att vi har en chilligare period just nu och att om man inte säger vad man vill ha - så kan inte någon annan veta om det heller. 

Frustrationen av att bo separat, leta efter en perfekt lägenhet, vara magsjuk, vara förkyld, alltid förlora i wordfeud, fundera på jobb och ha en massa annat man borde göra hela tiden - tar på oss båda. Skulle vara konstigt att inte bli på sämre humör. Tur så kan vi det här med att prata om saker och lyssna på varandra, Erik är nog en riktig pärla. Han är min Marshall of Marshall & Lily. 

Nu är det nya tag, positiva tankar och friskare tider! Ska snart gå ut i det friska vädret, frysa ut bobborna och ta in ny energi. För tammifan nu är det SOL!

 

p.s I love you.

 

CHEERZ!

 

 

sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer