I MITT BADRUMSSKÅP

22.01.2019 kl. 15:30

 


HELLO!

Jag gjorde en omröstning på Instagram för någon vecka sedan om vad jag skulle blogga om. Ett av alternativen var 30 före 30, och det andra var om mitt badrumsskåp. Har publicerat ett inlägg om det första (som tråkigt nog vann omröstningen..vem vill inte veta om folks baddrumsskåp?), så nu är det dags för just det!

Kom ihåg att detta inte är ett professionellt samarbete på något vis - så it is what it is - by me!

 

Välkommen till Filosofias baddrumsskåp!

 

 

Jag är ingen hoarder av grejer, men ändå ser mitt skåp väldigt hoarder-igt ut. Om vi börjar uppe till vänster och går neråt step by step? Okej.

På översta hyllan har jag min el-tandborste en Sensodyne tandkräm. Elborstar är jätte bra och tycker alla borde använda en, men att köpa nya borsthuvuden är DYRT, enligt mig, men det är väl värt det. Tandkrämsmärket byts typ varje gång jag behöver ny. Oral-B tandkrämen var för kletig, Colgate krämen för stark..så Sensodyne var juuust right. 

Jag änvänder sällan parfym till vardags, men när det är helg och kanske lite läge för fancyness, så använder jag Dolce & Gabbana The One eller Chanel. Eftersom jag är en åldrande tant så behövs tidlösa klassiker. Brevid parfymerna förvarar jag oanvända krämer man fått någongång och his and hers deodoranter. 

FACT: Jag köpte en miljövänlig och kroppsvänlig kristalldeodorant och använde den på våren. Men det var inte för mig, då jag anser att det inte alls hjälpte mot odör eller svett. Så back to basics med Rexona. Sad but, not sorry - because now I don't smell. 

Vi går vidare till våning två, från vänster, och som ni ser har jag några nagellack. Hade en period då jag la ny färg typ varannan dag - och därför denna kollektion. Inte några specifika märken - men några favvisar är Essie, Devote och Isadora. Det jag använder mest idag är nagelbandsolja och någon beige färg nu som då. (Ingen vits med nagellack på dagis, because kids and handwashing.)

Sedan kommer FACIAL CARE hyllan som kommer grundligare info om en stund - så scrolla ner om du vill dit direkt! Jag använder mest CocoKind & Lumene.

Nedersta hyllan från vänster är lite krimskrams så som ansiktsmist från någongång i panik på Viking Line, ansiksmasker, tandvitnings-kolpulver, smink, sminkväska, menskopp och typ en nagelsax. 

 

 

NOW to the essential stuff - FACIAL CARE!

 

alla cocokind produkter är beställda online - länkar längre ner.

 

OK här har ni vad jag använder:

CocoKind Macabeet tinted moisture stick att lägga som läppbalsam eller lite neutral rouge. Gjord på rödbetor, maca och kokosolja.

CocoKind MyMatcha moisturestick för under ögonen och läppar gjord av matcha och kokosolja osv.

CocoKind raspberry vinegar facial toner för lite svårare hudveckor.

CocoKind cleansing oil används till att ta bort orenheter, smink och sånt.

Aqua Oleum rosvatten för att återfukta och jämna ut huden (från Ruohonjuuri)

CocoKind repair serum för att tighta upp huden.

CocoKind chia facial oil som är en lätt omega 3 olja gjord på chiafrön för att återfukta huden.

BodyShop Tea-tree oil för blemished proned skin (BodyShop)

Lumene dag & nattkräm. (typ från Sokos)

 

Jag är sämst på att ha försökt ha en ordenlig hudvårdsrutin. Att orka tvätta ansiktet och dessutom använda olika produkter dag & natt var inte något för mig och jag har prövat mig fram ända sen mina milda acnetider i tonåren med allt från clerasil, clinique, proactive, tvål & vatten osv osv. Jag har idag kanska bra hy, men ibland får jag ett fåtal finnar och alla på samma gång. Pormaskar jag har oändligt - HUR blir man av me dom?

Anyway, såg ganska nyligen att jag inte tål produkter med en massa ämnen i, så jag bestämde mig för att pröva på ekologiska produkter - men det är oftast jätte dyrt med inhemska produkter. Så jag hittade COCOKIND på instagram och är så jävla glad att jag gjorde det. Deras produkter har minimalt med ingredienser och de är då såklart organic (sägs med irriternde Kim Kardashian dialekt. Oooorrrganiccc). 

Dock så skickar som inte internationellt via deras egna hemsida - men jag hittade deras produkter via iHerb och LuckyVitamin som skickar till Finland! Jee!


Här kommer ungefär vad jag gör dagligen..

 

På kvällen:

Först tar jag bort min mascara med Lumene gentle make-up remover. Jag har känsliga ögon, så den här har varit perffff.

Jag försöker ungefär varannan kväll tvätta riktigt ordenligt med Cleansing oil. Brukar trycka några droppar av oljan på en bomullspad och torka runt hela ansiktet eller masserar in det med fingrarna och tvättar med varmt vatten. Gör det inte varje kväll då jag tvättar ansiktet i duschen varannan kväll med bara vatten. Tycker huden kanske mår bättre av det? Idk. 

Efter det föjer antingen Raspberry vinegar toner (om jag har dålig hudvecka) eller rosvatten. Brukar spraya rosvattnet direkt på ansiktet och låta torka av sig själv, men Raspberry tonern ska användas på bomullspad, då den inte ska i ögonen alls för vem vill ha vinäger i ögonen, och lätt duttas på i hela ansiktet. 

Lägger lite MyMatcha stick under ögonen för att minska påsarna och lite på läpparna för MOISTure (och jag tycker att den verkligen är den bästa under-öga/läppomada produkten jag använt! Har alltid en i väskan o en hemma)

Strax efter det brukar jag smörrrrja in tre droppar av Chia oljan och VOILA. Ready for the BED.

OM jag har fått en eller många sprickfärdiga finnar, så brukar jag lägga på av Tea Tree oil (den lilla gröna flaskan). Jag tycker det hjälper och kortar av tiden innan finnen försvinner. Den ska användas för blemished prone skin som betyder typ för hy med tendens för att få enstaka finnar ibland . 

 

 

 

På morgonen:

Jag är världens sämsta morgon människa så att stå och tvätta ansiktet i etapper är inte min greg. Så på morgonen brukar jag bara spraya lite rosvatten och smörja in med antingen Chia oljan eller med någon normi Lumene dagkräm. Sedan lite maskara, lite MyMatcha under ögonen och BOOM. Ready. 

 

Ansiktsmasking!

 

Använder mest av (surprise) CocoKinds chlorophyll mask som har fyra ingredienser och det är: vetegräs, spirulina, ylang ylang och chlorella. Man kan använda den så ofta man vill och hur länge man vill då det inte innehåller något ämne som på något vis torkar ut eller förgiftar huden (hehe). Man kan välja hur mycket vatten man blandar i, beroende på hur stram man vill ha den. Den doftar som gräs och känns som en grön smoothie i ansiktet. Den bästa masken jag haft. Läs mer om den här!

Använder en gång i månaden av Origins olika masker, mest av rose clay för den ger en peelande känsla och det känns som all död hy bara försvinner. 

 

He var he! Jag har fått många frågor om vad jag använder, så hoppas detta gav lite mer information! Jag är SUPER-nöjd med mina produkter och tycker inte det blir dyrare än någon annan inhemsk hudvårdsprodukt fast jag beställer från USA. De håller länge och är dryga - om man själv kan vara sparsam, eller inte tappa t.ex en chia oil bruk som är av glas på golvet som dessutom är skitsvårt att tvätta bort då det är olja - så är det relativt billigt. 

 

 

Favoritbild i repris!


Så detta var ett inlägg om mitt baddrumsskåp & framför allt ansiksvård! Om inte annat så fick jag det lite städat och organiserat, för en gångs skull!

Men jag support this message och tror på vad jag använder. Förutom överdrivet dyra tandborshuvud. 

(hehe, vadå snål)

 

Frågor? Förslag? Konstruktiv kritik?

Kommentera!

 

CHEEERZ!

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com