Sex saker du inte visste att du ville veta om mig!

23.01.2019 kl. 17:48

Halloj!

Have you heard the news? Jag blev jätte glad igår när jag läste Danielas blogginlägg där hon hissade två finlandssvenska bloggar, och min blogg var en av de två bloggarna! Tänk! Jag har en fyndig, finlandssvensk blogg och det känns så kiva att bli uppmärksammad av andra fyndiga finlandssvenska bloggare! TACK igen för de fina orden <3


Med den fina länken kom det en massa nya klick på min lilla blogg - så tänkte att jag skulle avslöja lite fakta om mig för mina gamla och nya läsare! Senast jag hade ett sånt inlägg var typ i januari förra året! OMG. LONG OVERDUE. Läs det här.

 

Så här kommer..

SEX SAKER DU INTE VISSTE ATT DU VILLE VETA OM MIG!

 

  • Jag är sjukligt beroende av min telefon, och har alltid varit - ever since the time of matopeli. Kanske inte är ny fakta för de som känner mig, för det märks tydligt. Jag har ett behov att kolla min telefon flera gånger i timmen. Brukar scrolla sociala medier, kolla (nufurtiden) Oikotie ungefär 20 ggr per dag, läser nyheter ibland, svarar på whatsapp, spelar spel och annars bara håller i den. Jag försöker, och beroende på situationen och sällskapet, att hålla den borta vid sociala situationer. DOCK har jag alltid telefonen på ljudlös även om den är framme. Jag VET att jag borde minska skärmtid, och har iaf en regel att inte scrolla före jag har frukost framför mig på morgonen, men grejen är att jag inte egentligen vill. Jag tycker om det. Hehe - STÄM MIG. 

 

  • Jag har varit och gästsnacka på X3M ungefär 3 gånger under 2017. Då när Prillan hade förmiddagsprogrammet brukade hon ha fredagssnackare på fredagar, och då jag studerade hade jag inget annat vettigt för mig. Det var jätte roligt och träffade massor med roliga typer som t.ex. Märta! En liten hemlig dröm jag haft var att nån dag få jobba på radio - men är väl för gammal och gäggig för det nu. Kanske Vega? Egen podcast? Who knows.

 

  • Jag är född i Norge! Min avlidna pappa var norsk, och jag hann bo där typ ett år innan mamma, brorsan och jag flyttade hem till Ekenäs. Så är halvnorsk & har två medborgarskap. Har inget minne av den tiden eftersom jag inte hade ett hum om lifvet som ett ätande, sovande och drägglande spädbarn - men alla gånger jag någontång efter det satt min fot på norsk mark - känner jag mig hemma. Alla gånger.

 

  • Jag älskar BRUNOST. Norsk brunost är det bästa jag vet. När jag var liten och när vi körde upp till Norge för att hälsa på farmor, så längtade jag efter brunost. Men det räckte inte bara med det, utan den skulle skäras med en räfflad osthyvel för att räknas som norsk brunost. Osten är inte i allas smak, men de som gillar - dom förstår. Mmmm-mm! Fick 1 kg brunost skickat per post från min faster på julen. FY FAN VA GOTT. 

 

  • Jag hatar vaga detaljer. Alltså joo, visst ska man ha en lockande bloggrubrik, instagram caption så man lockar mer ögon, men jag tål inte när det står typ NI KAN ALDRIG GISSA VAD SOM HÄNDE MIG, och så är det bara vad den åt den dagen eller MITT LIV ÄR FÖRSTÖRT och så är det vagt om hur något sorgligt kanske har hänt men vill inte gå in på det men läs mer om min resa. Jaha? Men varför skriva ut det över huvudtaget om man inte vill dela med sig ens lite? Kanska jag bara är nyfiken efter skvaller och känner en stor besvikelse, eller kanske jag bara är av den åsikten att om man lovar juicy info - så ska man deliver it. Sen förstår jag inte heller varför man lägger på sin ig-story att man lagt upp en ny bild på instagram. Ser man inte det när man scrollat eller är jag helt ute och cyklar?

 

  • Jag kan vara världens sämsta och mest irriterande förlorare - i spel. I skolan, jobbet och annars i livet så är jag kanska graciös och inte så tävlingsinriktad. Jag vet vad jag kan och är inte den som måste bevisa det och vinna varje gång. MEN spela inte ett spel med mig om jag förlorar. HAHA. Speciellt när jag spelar med typ familjen eller Erik. FUN FACT: Erik slutade fråga mig om vi sku spela biljard en tid för att jag blev så sur när jag förlorade. Jag sa att han måste säga att jag ska skärpa mig - och fortsätta spela! Nu går det bättre. Jag försöker vara en graciös förlorare. ÄR också en ännu sämre vinnare när det gäller. Föreställ er Chandlers vinnardans. 

 

 

 

 

Det var sex saker du inte visste att du ville veta om MIG!

Något du kan relatera till?

 

Ha de gött häääij. 

CHEERZ!


 

Sofia
Kommentarer (2)
Glad över att du blev glad =) Och relaterar STARKT till 2, 5 och 6!!
Danielas Dagbok23.01.19 kl. 19:46
Hahah, awesome :D
30.01.19 22:39
Hela punkten om vaga detaljer på sociala medier... Relaterar så mycket till den. För ofta har jag gått in på en blogg med liknande rubrik du skrev och så har något pyttelitet hänt och jag bara "var det inte mer än så?" Och det där med ig-storyn om ny bild på instagram. Blä.
Matilda23.01.19 kl. 19:52
Skål på de! :D
30.01.19 22:39

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer