SÖNDAGSUPDATE

27.01.2019 kl. 15:36

Happy sunday everybooody!

 

Det är många minusgrader ute och solen skiner. Detta är hur finsk vinter ska vara. Snö, sol och extrem kyla. Ajaj man känner hur alla bobbor och baciller fryser ihjäl. Men ungefär en vecka till tack, sen kand det bli lite varmare - men snön kan hållas kvar typ till mars. 

 

 

 

Vi sov ganska länge idag, because sunday, och efter frulle, lägenhetsscrollande och ett avsnitt av the office så gick vi ut och gå en sväng till ån. Köpte en take-away kakao och kanelbulle. Blev ytterst besviken på min kakao som inte smakade choklad utan mer pulver. Vet ni - man vill ju ha en krämig chokladig varm kakao. Inte kakao-vatten. Alltid ska man göra allt själv för att bli nöjd. Hehe. 

Har varit en skön helg och en ännu skönare söndag - även om det e minus massor ute. 

 


AAAH. Vi har inte hittat en lägenhet än, och jag börjar få gråa hår. 

Vi är i det skede nu att vi vill vara runt varann så mycket som möjligt, och att måsta springa fram och tillbaka mellan våra lägenheter och behöva packa väskan varannan dag - börjar bli jobbigt. Vi vill bo under samma tak så vi kan träffas när vi behagar och inte behöva planera en hel kväll för det liksom. Att alltid börja och sluta dagen med varandra. Ett samboliv!

Det är intressant hur ens krav på hur lägenheten ska vara och var den ska vara har ökat sedan man senast flyttade. Jag bor just nu i en sån fin och mysig etta med kök och vill ha samma mysfaktor i nästa. Men vi får se! För vi  har inte egentligen bråttom, vi hinner vänta och se vad som kommer. Men vi VILL ju hitta den nu.

Jag har en fantasi om ett ställe. På Tavastgatan 32 finns ett hus som har hörnlägenheter med utsikt mot stan och ån. På tredje eller fjärde våningen finns det en lägenhet som verkar vara tom. (Tittar upp varje gång jag går förbi och i mitt huvud är en stor trea med ljusa golv, nyremppad wc, öppet kök osv.). Jag tänker att den håller på att renoveras och kommer snart att behöva hyresgäster - alltså VI! Tänk om... 

Som alla säger - den kommer när den kommer och då vet ni. Kan det hända idag?

 

Det sku vara kiva, okej thanks.

Ha de gött!

 

CHEEERZ

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com