Det här med att söka LÄGENHET...

30.01.2019 kl. 17:16

 


...är ingen walk in the park!

 

Som sagt så håller jag och Erik på att leta gemensam lägenhet i Åbo. Men det är nog lättare sagt än gjort - om man ens har lite kriterier på hur man vill bo. Vi bor båda i hyfsiga lägenheter nu och vill ju flytta till bättre, och inte sämre. 

Vi vill bo ganska i centrum, nära torget eller domkyrkan, med passlig promenadväg till jobbet för mig och nära bussen för Erik. Vi vill ha en rymlig, öppen och fräsch tvåa eller trea - med ett stort kök som har köksytor! Ingendera av oss har vettiga köksytor och måste typ hacka lök på en mikro om vi båda står i köket. Kiva skulle det vara med balkong, diskmaskin och nyremppad wc med dörrhandtag. (Edit: minst 60 kvadrat - because space is nice)

Men hittills har vi bara sett typ trånga korridoriga treor med urgammal inredning och helt på fel sida från var vi helst skulle vilja bo. Det fanns EN i början av januari som vi båda ville ha, men den hann ju fara till någon annan då vi först kan flytta i mars. Var det den enda vi kommer godkänna? I hope not! Tänk om vi letar hela VÅREN utan napp?

Men.. att leta lägenhet och kolla Oikotie varje dag gör en nog ytterst frustrerad. Ibland kommer det någålunda trevliga "om den sku vara på ett annat ställe" lägenheter och ibland några "om man sku vara rik" kämppän. Men allt som oftast är det bara bottennapp. Det dyker upp annonser utan bilder - WHY THOUGH?

Om man vill hyra ut en lägenhet och vill locka hyresgäster, går det inte bättre att beskriva den med både bild och text? Vill man inte ge den bästa tänkbara bilden på den? Nope, Jätte många lägger upp bildlös eller med bilder på bara gården och själva huset. SUCK. 

Jag är väldigt medveten om att om man vill ha det riktigt bra så skulle det vara bäst att köpa själv. MEN jag är inte i ett läge där jag just nu vill köpa, vikariat and all that, - och tycker vi ska pröva bo ihop före vi köper och är fast med ett gemensamt lån liksom. 

Men snart skulle det kunna dyka upp. Den där perfekta halvmysiga, halvmoderna och ljusa lägenheten med öppet kök och balkong. IS THAT TOO MUCH TO ASK? Ok thanks. 

 

NÅ - the search continues!

 

Ska själv försöka ha en liten paus med det över veckoslutet för det gör mig seriöst på dåigt humör och till en deprimerande människa, hehe. Men Erik fortsätter kolla så han lär väl hojta till om det dyker upp nånting trevligt!

In the meantime ska jag fokusera på att bli frisk, jobba på, äta vitaminmat och på fredag få krama om IA som äntligen är hemma från Aruba! 

ALL IS WELL, förutom att det inte finns vettiga och perfekta lägenheter!

 

 

 

CHEERZ!

 

Sofia
Kommentarer (2)
På österbottniska nationens facebooksida finns det en tjej som annonserar om en ledig tvåa. Pröva söka upp gruppen så är det ett av nyaste inläggen. :)
Isabelle30.01.19 kl. 22:26
Tack! :D Fick nys om den tidigare, men den var pikulite för liten :) sidu, ett av kriterierna jag glömde skriva :D
30.01.19 22:38
Åååh kunde inte relatera mer!!! Hoppas SÅ att det slutar lika bra för er som för oss - just när man håller på att få gråa hår och ett sammanbrott på riktigt, då dyker den rätta upp! Håller tunmarna för er!

P.s. Kan väl ännu tillägga att strax före vi hittade vårt drömhem (alltså typ några timmar före) tänkte vi tacka ja till en liten, ful, illaluktande och konstig lägenhet för att vi inte tänkte att vi ändå aldrig hittar något bättre. Hemska tanke om vi hade gjort det! Läs: Håll uuuuut
Danielas Dagbok31.01.19 kl. 10:04

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com

 


 

 

 

 

Senaste kommentarer