GDANSK del 1 - då WizzAir pissade mig i linsen

27.03.2019 kl. 21:23

 


TJENA!

Måste först börja med att ge mig själv en stor fet klapp på axeln. Fy vad effektiv dag jag har haft! Vaknade upp i Gdansk, åt en stor söt frukost (tänkte senare spy upp den pga. söthet men den var nog god när jag åt den!), flög hem till Åbo, sålde en klänning på facebook, gick till snällaste Miranda som lånar sin bil till mig denna vecka, har flyttat två stora lass till nya lägenheten (ensam!) och håller som bäst på att tvätta min sista tvätt i husets tvättstuga! ALLT DETTA IDAG och klockan är bara barnet. 

Har haft en lite undermedveten stress över den här veckan och hur smidigt det kommer att gå när jag har både jobb, flytt och arbetsintervju - men efter idag är jag lugn. Det kommer gå hur bra som helst. 

 


Gdansk var mysigt, färggrant och trevligt. Jag förstår att folk gärna åker över dit. Maten var god och staden var trevlig att vandra i. Men att spendera längre tid än 3 nätter skulle vara svårt för mig, för efter 2 dagar har man typ sett det man vill se. Gdansk får 4/5 fiausters!

WizzAir däremot, får -3 av 5 fiausters. Man ska nog läsa det finaste av finstilta när man bokar resor med lågprisbolag. Vilket jag oftast gör! Naiv som jag var, så var jag nöjd och glad över att betala under 150 euro för både flyg och hotell för två personer utan att tänka destu mer efter. Tänkte att det fungerar som med Norwegian eller SAS - att handbaggage är 10 kg och att boardingpasset antingen kommer direkt till mailen (blev någå strul där för fick bara ena osv.) eller att man kan printa ut det på flygplatsen GRATIS. 

 

 

TJI fick vi! När vi skulle checka in på Åbo flygplats meddelar personen bakom disken att det blir 30 euro per person för att skriva ut biljetten på plats. Aca-scuse me? Sen måste vi också betala 20 euro per man till för att vi hade "priority" handbaggage som är det större alternativet som inte är gratis. Aca-scuse me again?! Jag har rest med samma ryggsäck som handbaggage säkert 10 ggr utan extra kostnad, så jag antog att det var samma regler på Wizz. Med gråten i halsen (min hals) betalade vi varsin femtiolapp och gick till securityn. 

SUCK.  Så pinsamt, tråkigt och irrinterande. Jag som hade varit så nöjd över hur bra och billig resa jag hade fyndat. -.- 

Men när vi väl kom fram och såg att hotellet var ändå okej och allt verka vara i sin ordning där, så det kändes det lite bättre. Tur så är Erik cool som en gurka när jag får panik i såna här situationer och knows how to handle me. Hehe. Till hemfärden var vi så tusans förberedda med boardingpass på telefonerna och färdigbetalt handbaggage. 

Så vad har vi lärt oss av detta? DUBBELKOLLA allting. Anta ingenting. Speciellt med lågprisbolag som verkar too good to be true. Lesson learned. 

 

 

Har ni dåliga erfarenheter med lågprisbolag som WizzAir?

Eller är det bara flum-Fia som missat alla detaljer totalt :D 

ELLER är det karma som straffar direkt för att jag förorenar miljön med att flyga?

Who knows. 


Senare i veckan kommer jag att skriva en Gdansk foodguide! Stay tuuuuuuned!

(har en massa mumsiga bilder på min instagram - följ mig vettja! @fiauster)

CHEERZ! 

Sofia
Kommentarer (3)
Gjort samma sak med Wizzair, om man inte checkar in online minst tre timmar före blir det dyrt...????
Sussi29.03.19 kl. 23:44
Jag förstår inte hur det kan få vara så löjligt dyr avgift... 30 euro för ett boarding pass? :D
04.04.19 18:02
Har aldrig flygit med Wizzair, men var med om en liknande grej med ett annat flygbolag - jag skulle alltså flyga med endast handbagage, och hade kollat att handbagaget var inom flygbolagets mått. Vid check in hade jag således med mig handbagaget och en pyttepytteliten handväska hängande på axeln (max 20 x 15 cm), och när jag skulle checka in sa de att jag bara fick ta in en av dessa väskor i planet och blev tvungen att betala 30 euro för den andra, eftersom man bara fick ha med sig en väska en väska in i planet. Så, jag stoppade in den lilla handväskan i handbagaget och tänkte problemet var löst (handbagaget vägde då sammanlagt 5 kg, maxvikt 8 kg), MEN DE TÄNKTE INTE GÅ MED PÅ DET FÖR DET "ÄNDÅ RÄKNADES SOM TVÅ VÄSKOR". Hahaha alltså whaaaaaaaaat.
Danielas Dagbok31.03.19 kl. 20:14
Nej vet du. :D
04.04.19 18:02
Wizzair är jäkligt knepigt. För om du inte vill betala extra så måste du checka in och printa ut biljetten själv före. Men det får du göra tidigast 48 timmar innan flyget ska åka, annars betalar du också extra. Så om man är på en resa som är längre än två dygn måste man alltså hitta en printer någonstans eller betala extra. Så resan blir alltså aldrig så billig som man tänkt med dem :(
Sandra 01.04.19 kl. 14:09
Det är väl det som är grejen och vad dom gör vinst på. Det ser billigt ut på ytan, men sen kommer det en massa till! Sneaky bastards.
04.04.19 18:03

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com