Hur gick det med min shop-stop?

04.04.2019 kl. 17:19

Någon kanske minns att jag för kanske ett halft år sedan hade shop-stop? Jag uppdatera aldrig om det, men jag klarade av min shop-stop november, och lite till. Varje gång jag nuförtiden får ett shopping sug så försöker jag tänka "behöver jag verkligen den här" eller "tänk så mycket mat jag får för den här summan" eller "tänk på sommaren och alla fester som måste betalas". 

Jag har inte slutat helt att köpa kläder eller skor, men jag har slutat shoppa för shoppandes skull. Jag köpte en t-shirt i Gdansk och ett par nya vans i februari. För mig, är det en radikal reducering på vad jag brukar shoppa per månad. TÄNK DET! Man kan ändra sätt i äldre dar. Hehe. Vem skulle ha trott det? Dessutom upptäckte jag under flytten en hel hög med gamla kläder jag glömde att jag hade. Neat!

Visst går jag ännu lika ofta i butiker och kolla, men det är bara av rent intresse och för att nå 10 000 steg. Mitt största intresse nu är dock inte kläder, utan det är inredning. Men fan vad det är dyrt. Så jag köper inget sånt heller. Hehe. Vi har gemensamt ganska mycket saker, och vi har dubbelt upp av det mesta. Så före vi köper nytt, ska vi sortera bort. 

Så tänker fortsätta med att ha lite shopstop med undantag för nödvändigheter så som strumpor, underkläder och hygiengrejer när det behövs. Men tänker ha en sån regel som att: om jag vill ha/behöver eller SUKTAR efter något nytt plagg, så måste jag göra mig av med ett gammalt plagg  först (sälja, donera osv.). Det låter väl som en bra plan? 

Sådär annars så trivs jag jätte bra i lägenheten och har sovit som en stock i vår nya gemensamma säng. För mig är den ny, men den har varit hos Erik sen februari. Om jag skall rådgiva er inför ert nästa bäddmadrassköp - köp en memory foam bäddmadrass. Bästa köpet vi gjort. Så bekväm säng. MMM. Finns t.ex på Ikea. På tal om shop-stop liksom. 

Anyway. Måste skriva detta inlägg för jag är så stolt över mig själv när jag idag tänkte köpa två olika plagg, men gjorde inte det. Känner mig som en riktig minimalist. Går över i morgon när jag går via stan igen. 

 

CHEERZ!

 

ps. hur jäkla fin utsikt har inte vi från vår balkong? tänk vilka sommarkvällar vi får här. om det inte blir överdrivet varmt och man inte kan va ute förstås. 

 

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com