om snöslask, nytt jobb & identitetskris

08.04.2019 kl. 17:38

Hello hello everybody!

 

Hur mås det i detta underbara vårväder? Who are we kidding - händer nästan varje år att det snöslaskar i april och varje år är vi lika förvånade och besvikna. Men såklart man blir besviken på snö, efter att man fått smaka på solsken, fågelkvitter och knastrande sand under skorna då man går. Det är som att servera en stor frukostbuffé med nybakt bröd, avokado, ostar, bacon och ägg..och sedan bara låta en dofta på härligheten innan det plötsligt dukas bort, och fram kommer havregrynsgröten (utan goda tillägg. bara typ torr gröt). 

Men varenda vår är det samma melodi. Varmt, kallt, snö, regn & sol. Vi bor ju ändå i Finland liksom. Underbara finland med 4 säsonger på samma vecka <3

 


Anyway tänkte uppdatera lite om vad som hänt! Jag var ju på arbetsintervju för några veckor sedan, och... jag fick det! Jag har blivit fast anställd! Om inte det är vuxen poäng, I have no idea what is. Det innebär byte av arbetsplats, men det är smällar man får ta. Blir nog säkert bra - men det känns ju alltid tråkigt att lämna ett ställe man trivs på. Men tjänst är tjänst, I guess! 

Lite skrämmande hur allting faller på plats plötsligt. Det går lite FÖR bra. Kanske jag blir sjuk snart när all stress har lagt sig eller något. 

Men på fredagen firade jag med vin och halva lördagen spenderades i vågrätt läge. Det är nu underligt hur dagen efter vin bara blir jobbigare och jobbigare ju närmare trettio man kommer. Sen har men 27 åring som svansar omkring här hemma med bara har lite huvudvärk. Lifvet är ibland lite orättvist. Men vin är gott, och med måtta är det värt lite slöare dagen efter.

 

 

På tal om måtta. Det är som att jag inte kan sluta googla inredning. Det är ju ganska givet att man gör så då man har flyttat och vill laga fint, men det är ju inte bråttom precis. Men var och varannan minut när jag är hemma så kollar jag Jotex, Hemtex, Ikea & Ellos. Har ingen aning vad jag söker efter och vi är inte riktigt i behov av någonting just nu, men ändå är jag där. Gardiner, mattor, filtar.  Idag efter jobbet gick jag i Granit och titta på filtar som skulle matcha våra gardiner i sovrummet. WHAT. 

SEN NÄR HAR JAG BRYTT MIG OM FILTAR ELLER ATT MATCHA DEN MED GARDINER?

Who am I?

Måste väl acceptera att detta är min identitet nu. Home maker. Curtain taker. Blanket matcher. Vill ha allting på en gång. Eller så är det bara tid att lugna ner mig och inse att man inte kan få allting efter en vecka i nya kämppän, och att det tar tid att hitta vår gemensamma stil, och att det inte hänger på en vispgröts-rosa filt från jotex. 

Ska försöka på det senare alternativet. 

Försöka. 

Hehe.

Det var en liten livsuppdatering en sån här trevlig måndag!

CHEERZ

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com