Lyxmiddag, cykelbyxor och kryssning - PÅSKEN 2019

22.04.2019 kl. 21:24

Hej hopp blodomlopp!

Påsken kom, sågs och försvann. Nu är det måndag kväll och jobbet kallar i morgon. POOOF sa det så var det över. Bli lika förvånad varje gång när ledigheten är slut. Lite sådär wtf, is it over already? Är inte redo än. Fem minuter till! Thanks.

Men tiden går fort när man har roligt, sägs det! Vi hade en ganska tight planerad påsk med både lyxmiddag och övernattning i Helsingfors och sedan en dygnskryssning till STHLM - som de coola kidsen säger. 

Vi har nog en sån tur att bli bjudna på lyxmiddag till påsk två år i rad nu. Nästa gång är det säkert vår tur och jag har ingen aning hur vi ska toppa de middgar vi ätit. Tur så finns wolt och foodora. Hehe. 

 

 

 

 

Did I mention att mina kära vänner i Helsingfors är kock och sommelier? Så nivån på maten och vinet är oftast hög. Jag är en "riesling från lägsta hyllan i alko" typ av vindrickare, så när Anni severar vin är det oftast näst högsta eller högsta hyllan i Alko kvalitet - som jag inte ofta kan smaka skillnad på. Så hon blev förvånad att jag faksti gillade naturvinet som severades! Haha. I AM EVOLVING!

Anni är ju kunnig och intresserad av vin, och uppskattar smaken, doften och druvan på ett helt annart sätt än mig. Jag svarar ofta VIN om någon frågar vad ett vin smakar liksom. Kan också säga om det är vitt eller rött. 

Men GOTT var det och fortsätter gärna med denna tradition.

TACK ANNI 


På lördagen promenerade jag och Erik till Brooklyn Café på bagel frukost och sen vidare till centrum för att döda tid tills båten seglar iväg. Att strosa på stan en solig lördag förmiddag är inte det bästa för plånboken men lyckades bara shoppa ett nagellack, en födelsedagspresent och ett par cykelbyxor! Random, men nödvändigt.  

 

 

Kan varmt rekommendera Brooklyn Café! Har helt glömt bort hur gott bagels och färskost är. MMM-MM. 

 

 

Orsaken varför jag behövde cykelbyxor; min omlottsklänning har en tendens att flasha lite för mycket enligt mig, så om det råkade flasha - var härligheten skyddad av übersnygga korta byxor. 

Anyway - vanligtvis brukar mamsen ordna påskmiddag hemma, men i år drog hela familjen med brorsbarn och Erik,  på kryssning istället! Orsaken till varför vi åkte på kryssning var för att fira Marres 70-års födelsedag och mamma & Marres bröllopsdag! Med tanke på hur året började för Marre, så var det nog mycket att fira. Huhhu. Tog inte så många bilder från båten - men kan garantera att det var ytterst trevligt. TACK till alla <3

Vi kryssade med Silja Serenade, och den är nog fin och så med den stora shopping promenaden och glashissar, men föredrar nog Viking båtarna..speciellt Grace. Vet inte om det är för att jag känner mig sådär bunden till de röda båtarna när jag har jobbat där eller för att jag bor i Åbo eller för att jag vill försvara Ville Viking.. VEM VET. 

Men ganska tjusigt ändå!

 

 

Dagen i Stockholm gick mest ut på att hyra el-skooters och cruisa runt på djurholmen. Kolla min instagram @fiauster för bilder! Det var skitroligt och fick en feelis att vilja skaffa en egen skooter. TILLS jag blev påmind om varför jag inte vill ha en. Ni vet när man lite lyfter en kickbike eller en sparkcykel, och bakdelen bara svingar åt sidan och träffar knölen vid vristen? MM. FAN vad det gör ont. Men tycker ändå att en el-skooter är ett bra alternativ som färdmedel i städer, istället för bil och så. Nackdelen är väl att folk lämnar dom lite överallt.. Borde kanske skaffa stationer för såna också, som med hyrcyklar. 

Vi stanna ju också såklart till på en obligatorisk fika med kanelbulla och chokoboll, och senare en mjukglass - eller mer korrekt en pehmis. Det var vår lunch. Sen fick vi blodsockerfall och stack tillbax till båten för en powenap.

 

 

 

Det var en lugn och skön påsk, men ändå en händeserik en. Jag lider av någon sorts vårtrötthet och är trött dygnet runt, men det gjorde inget för det var ju ingen fest fest kryssning så man fick sova redan 23. GÖTT så! 

Idag har vi bara åkt onnibuss och chillat hemma med mat och bastu, Det är nog ändå ganska lyxigt med egen bastu. Får se hur vi lyxar till det mer efter första el-räkningen. Hehe. 

 

Vad har ni gjort på påsken?

 

KRAM KALAS

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com