YOU ARE NOT ALONE

25.04.2019 kl. 19:16

Läste just ett LÄSVÄRT inlägg på Danielas blogg. Om hur våren inte alltid kommer med glädje för alla, utan kan istället bidra med ångest och depp. Jag har full förståelse för det och lider lite själv av samma sak - även om jag uppskattar terassväder.

Det kan faktist vara riktigt jobbigt med vår och sommar samtidigt som det är härligt, även för mig som annars mår bättre av när det är lite ljusare ute. För ju närmare sommaren vi kommer, ju mer ångest känner jag över allting man måste och ska HINNA göra på de ynka tre månaderna vi har sommar. Känner lite press på att hela tiden MÅSTA vara ute för att det är varmt, vara smal och snygg i shorts och vara glad och vara energisk. TA IN det lilla av sommaren vi får liksom, för den är ju kort. Men ibland vill man faktist bara stänga in sig hemma i sin egen puppa och kolla Netflix fast det är +30 och sol utomhus. Ligga inne fast alla andra är ute och solar. Utan dåligt samvete. 

Jag är lite av en blandis. Jag älskar när det är dags att ta fram sneakers och känna sanden under skorna. Få gå med t-shirt. Se löven knoppa. Äta lösglass. Sitta på en Åbåt. Jag vill helst spendera många av mina semesterdagar ute i skären och vid hafvet - och gör det helst när det är varmt och kiva att vara ute. Jag vill meta, grilla och dricka öl. Men jag gillar inte att sola längre än 5 minuter för jag bränner mig, jag dör av uttråkan av att ligga i en park hela dagarna utan att göra något och det far allt för mycket pengar.

Jag känner också lite kroppsångest på våren, som säkert många gör i detta land. Huden känns blek, torr och äcklig efter vintern och ofta lite degig. Jag har inte gymmat regelbundet pga. ork och sjukt knä, så det gör en lite mer medveten om att snart är det shorts och bikiniväder och ALLA kommer se ens celluliter. Men när sommaren väl är kommen, och man är van att gå lite mer lättklätt så är det för varmt för att bry sig. Mina kroppskomplex har dock blivit bättre med åren och jag har lärt mig att bry mig mindre och bara rocka på. För livet är för kort för sånt! 

På våren kommer även trötthet. Trötthet av att klockan ändrar, kroppen vänjer sig med ljuset och dagisgården dammar av sand. Ögonen kliar, troligen av dammet, och barnen är hyper för att det är vår. Så jag är trött dygnet runt. Men det lär höra våren till så måste väl bita ihop. Men det går också över ju närmare juni vi kommer. 

SUCH IS LIFE.


  NO SHAME om du inte blir hypead över terassväder eller gröna blad. Det finns tillräckligt av folk som gör det åt dig. 

INGEN STRESS över att du inte har en biljett till RuisRock - för det har inte jag heller. 

DET ÄR OKEJ att bara kolla Netflix och chilla på semestern. Semestern är till för att ladda batterierna och vara utvilad när jobbet kallar igen. Inte komma från semestern och vila på jobbet. Liksom. 

YOU DO YOU.

 

Ni får trösta de som blir deppiga till vintern och mörkret sen. 

Paja håret och säga "schhhh, we got you". 

 

 

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com