Vad man kan få höra som ogift och barnfri

05.05.2019 kl. 18:13

Aah, livet som ogift och barnfri är så glamouröst. Vi behöver inte ha ansvar över något eller någon annan än oss själva (gött). Vi vet ofta ingenting om det riktiga lifvet ännu, och får inte ha så mycket åsikter och klagomål -  för vänta bara på det som kommer! Eller va? Har någon hört det förut? 

Det hör ju nog till att de mer erfarna vet mer än en själv. Ingen tvekan om det. Men det är en tunn skillnad på att ge vettiga livsråd och att kommentera för kommenterandes skull. 

Här kommer några klassiker en har fått höra då och då. Notera att det är skrivet med humor, stor överdrivenhet och ofta en baserat på olika situationer. So here we go! :D


 

Situation 1. 

Grattis till det nya hemmet! Har allt gått bra hittills? Oj vänta bara tills det gått några år, sen är det inte så mysigt mera, då vill man nog bo skilt igen. 

Okej, thanks. Klassisk kommentar då man just flyttat ihop och säger att allt är kiva och trevligt, och att allt har gått smidigt och bra. Men då får man höra att livet inte alltid kommer va så trevligt, för det är ännu så nytt och att alla rosa moln snart försvinner. Men hur är detta en trevlig sak att säga till någon annan? :D Visst lättar nykärheten säkert efter en tid, för allt spännande och nytt med bo ihop blir till en helt vanlig vardag. Men det betyder inte att allt rosa försvinner automatiskt. Om det gör det, ligger det annat bakom. YOU GOTTA DO THE WORK. (Här är ett livsråd från mig. Hehe)

 

Situation 2. 

Jag: *andas*

Random person: ..jaa nå inte kan du förstå före du har egna barn. 

Detta är den vanligaste kommentaren jag får. Och I get it!

Jag förstår till 100 % att det finns mååånga saker jag inte kan förstå före jag är i samma situation, men många saker angående barn är ganska common knowledge för alla personer med någon sorts folkvett. Jag jobbar med barn varje dag och har nog en bred kunskap, om jag vågar säga det själv. 

Om jag t.ex. ser att ett barn gör något oförskämt eller är i fara, så är min instinkt att reagera. Vilket inte alltid är uppskattat. Men om ingen annan tänker säga nåt..? Då kommer dagisrynkan fram i pannan. 

Det är enklast att vara neutral när det gäller andras barn och såna saker. För vem är jag att blanda mig i andras liv. DOCK är det ofta en one-way street. För ibland känner folk att de har rätt att kommentera hur jag lever men jag får inte säga till deras kära barn då den river någon annans unge i håret eller liknande. How is that fair?

Men såhär är det, kommer alltid att vara så och jag kommer garanterat vara lite liknande när jag eventuellt kanske har egna barn. FÖR DET ÄR VÄL DÅ FÖRST MAN FÖRSTÅR. (vad de nu sen är man ska förstå för det berättar ingen).

 

Situation 3.

Jag: *gäääsp*.

Någon random människa: Haha, DU vet nog inte vad trött är för JAG har inte sovit på 40 nätter och  3 fullmånar och jag har ungar hemma, och jag har nog ingen tid för mig själv. Så du ska nog njuta nu. 

 

Man behöver alltid vara försiktig med vad man säger. Helst av allt ska man aldrig "pirra" på någonting i min situation, för det finns alltid någon som har det lite värre. Och visst, jag har inte mycket att klaga på. Men nog är jag ändå berättigad till att få vara..trött, flunssig, hungrig & stressad? Det är min trötthet och kan inte jämföras med någon annans trötthet.Kanske det är bäst att smile and wave här också. 

MEN: Lika väl som jag behöver akta mig för hur andra ofta har det jobbigare och stressigare, behöver de personer kanske sluta jämföra sitt liv med andras. Visst har de som är barnfria lugnare hemma - men till skillnad från mitt val att va utan barn just nu, så är det inte andras egna val att vara utan barn. Många längtar efter en liten, men kan kanske inte få det pga. varierande orsaker. Det gäller att visa hänsyn till andra - oavsätt ålder och livssituation. Visst?

 

Situation 4.

Jaa nu när ni har flyttat ihop så kommer det säkert en liten snart. Vad ska ni ANNARS ha så stor lägenhet och ett gästrum till?

Gäster? Personal space? Gröna växter?

Alltså nog vet både jag och Erik vad vi har för planer inför framtiden (långt långt LÅNGT in i framtiden) men poängen med ett tredje rum var att kunna ha gäster, hobbyrum och kunna förvara saker vi inte vill ha framme. (gästerna HEHE och 3D printern). Om det nu sen råkar komma en bebis i framtiden så får den väl bo där - brevid 3D printern. Men det var inte meningen med att ha en stor trea. 

 

Situation 5 & 6

Ja men du är så ung ännu..

Ett svar man får på allting. Hör lite ihop med att man inte får vara trött, slut, känna stress & liknande. 

 

...men du fyller snart 30 - tick tack klockan går!

Just var jag ung? I am getting mixed signals here. Min biologiska klocka har inte börjat ticka än, och om den börjar så tar jag ut batteriet. Skämt åsido. Nog är jag lika medveten som min granne att jag börjar bli till åldern och att det är bättre att skaffa barn tidigare för både kroppen och psyket. Men jag känner att det inte är läge för det just nu. Så tänker ignorera min klocka och ta det sen när och OM det känns så. Och när den dagen kommer så skrattar jag lika högt som du!

(har skrivit ett populärt inlägg om detta tidigare läs det här)


 

Aah, det hör som sagt livet till. The circle of life. Jag hoppas folk vet att jag överdriver lite, hehe. Det hör till människans natur att blanda i sig i andras liv, till en viss mån. Sen är det skillnad på att vilja väl och att döma. 

Tror det viktigaste verktyget man kan ha är att ta allting med HUMOR. För annars blir det nog tufft - oavsett livssituation.

 

Tack och förlåt.

 

Egna erfarenheter?

 

 

CHEEERZ!

 

Detta inlägg är skrivet av Sofia, editerat av Sofia och baserat på Sofias egna erfarenheter från Sofias liv. 

 

 

 

 

Sofia
Kommentarer (6)
men JAAAAA vilket BRA inlägg, huvu på spiken x 100!!!

mvh en som också närmar sig 30, är ogift och barnlös
Danielas Dagbok05.05.19 kl. 19:00
Taaackk :D We are in this together.
05.05.19 21:55
Mitt i prick! Super inlägg! Så sant!
"Vänta bara, små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer".. tröstande tack!

"Ja, men jag har sett så många magar.. det är garanterat en flicka.. " MEN HALLÅÅÅÅ på ultra visade det en kille.. Men nej de hade fel å personen rätt.. chockad persons sen då Felix föddes.. "jag har då aaaldrig haft fel förr"..

"Gaaaah jag får aldrig sova längre än till 8-9.. varför ska min unge vakna så tidigt.. " jag sku ha haft lust att ge en smäll..

"Ja när vi gifte oss då gjorde vi verkligen inte på det där sättet..." Men vilken jävla tur att det inte är ett bröllop då!

"Äh lite ADHD, det är väl inte så farligt?" Nej, farligt är det inte.. men visst vi kan ju byta för några timmar å se vad du tycker sen...

Osv osv..
Marika05.05.19 kl. 19:19
Det finns alltid någon som vet bättre än en själv. :D
05.05.19 21:56
Känner också igen mycket! Sen har jag själv tänkt om mig själv flera gånger att jag inte visste hur mycket tid jag hade som studerande och hur "fritt" det var. Tänker att jag inte förstod att ta vara på tiden, göra vissa grejer som man kunde ha gjort då enklare än nu (med barn) osv. Men då tänker jag på mig själv - brukar försöka låta bli att säga korkade saker åt andra :D (Sen om det lyckas eller inte är en annan sak...)
Fia05.05.19 kl. 19:34
Alla är vi skydiga till att rådgiva folk om våra egna erfarenheter, nyckeln är att veta vilka saker som är vettiga och vilka man borde hålla för sig själv. Vilket inte alltid lyckas - men alla e vi människor :D
05.05.19 22:01
Jag har precis kommit på att vad föräldrar egentligen menar när de säger att "du förstår när du får barn" är inte just hur barn "fungerar" utan hur det är att vara någons förälder. Det handlar alltså om föräldrarna själva. Och föräldrar lyssnar bara på andra föräldrar - spela roll vad det handlar om. Icke-föräldrar vill man inte befatta sig med! Alltså, lite överdrivet men think about it! Det stämmer juh... Det är som en hemlig klubb av bättre, klokare folk. Märker själv hur jag dras in i samma tankesätt... H. Malin, klubbmedlemskap på G...
Malin05.05.19 kl. 21:30
Det är garanterat så, och jag har full förståelse för det, och kommer garanterat joina klubben om jag blir förälder någon dag! Men det är ändå irriterande att få "du förstår sen när du har egna barn.." because we get it :D
05.05.19 21:58
Nästa gång någon säger "Trött?! HAHA, du vet inte vad trött är!! Jag har inte sovit på fyra månader!!" så tänker jag konstatera
"Det låter som om du TVINGADES att skaffa barn."

jag menar vad trodde dessa människor, att de skulle få ett sött litet knyte som bara sover hela dagarna och ser bra ut på Instagram?
Johan05.05.19 kl. 23:14
Igenkänning! Fyller 30 i år och har hört redan i tio år att det skulle vara dags för barn... Men, ehh, nej tack, inte nu i alla fall?
Emma07.05.19 kl. 10:27

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com