MY FAVORITE THINGS - PART 2

15.05.2019 kl. 19:32

Våren är här och jag hoppas den är här för att stanna. För jag är trött på att vara trött för att klockan ändrades för längesen, trött på takatalvin och trött på att det är damm överallt! Men när jag gick hem idag så hade jag en annan sorts känsla. Solen sken, jag kände värmen på mina kinder och Åbo såg extra grönt och fint ut! Blev och tänka på mina favorite things just nu. Skrev del ett i november när jag var trött på hösten - länk HÄR. Så nu är det väl mer än passande för del två! Här kommer MY FAVORITE THINGS part 2! 

 

Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Brown paper packages tied up with strings
These are a few of my favorite things...

 

Vår lägenhet. Jag vet inte exakt vad det är med den, men jag går hellre hem än någon annanstans nuförtiden. Förr strosa jag på stan efter jobbet om jag inte hade andra planer, istället för att hänga hemma. Nu skyndar jag hem och swishar förbi stan och t.om. GYMMET. (haha skoja. det skyndar jag alltid förbi). 

Men jag trivs i vår stora ljusa lägenhet ÄVEN om den är långt ifrån färdig inredd osv. Det är nog ett bra tecken det. Att det blev rätt. Ett råd till dig som letar lägenhet: på visning även om det inte är bilder på kämppän! Det kan vara en vinnare! Om inte - thank u, next.

 

 

Overnight oats. Alltså jag är beroende av övernattningshavre (direktöversatt). Det är så enkelt att slänga ihop kvällen innan i en burk och bara slänga i väskan på morgonen före jag går till jobbet - och äta den där. Jag älskar frukost, och att njuta av att sitta 45 minuter på morgonen och äta alla sorters variationer av ägg - men nu har jag längre väg till jobbet och jag orkar inte stiga upp tidigare för att hinna äta frukost hemma när jag börjar kl 8. Så jag gör såhär istället. Easy peasy lemonsqueezy. 

1 dl havregryn

1 msk chiafrön

Måttligt mängd kanel

Fryst mango/blåbär

1,5-2 dl osötad mandelmjölk/havremjölk

Lägg allt i en burk, skaka om - kyl övernattN.

 

Conan O'brien needs a friend - podcast. Jag älskar Conan. Han är min favorit late night show host av alla som finns - och han har det fräsigaste håret ever. Det är så roligt att lyssna på hans podcast där han intervjuar bla. Will Ferrell, Bill Hader, Michelle Obama & ja, många andra stjärnskott. Undrar hur det ser ut när jag går på stan och skrattar för mig själv. Men SÅ rolig är den, samtidigt som han kan ha öppna och ärliga konversationer med folk. Så den rekommenderar jag till ALLA. Snart har den sommarpaus och jag hoppas att den fortsätter efter det för I needz it. 

 

Sveriges eurovisionsbidrag. Jag dansar inte ofta nykter, men nuförtiden när jag gör det så lyssnar jag på John Lundvik. Den har allt jag gillar. Bra lyrics, otroligt skön stämma och kraftig KÖRSÅNG. Jag har säkert sagt det förr, men jag sku vilja gå på en riktig ordentlig gospelkonsert. The real sh*t. Så som på tv. Tänk er Sister Act. Så min 12a går till Sverige (säger jag utan att jag hört en enda annan eurovisionssång hehe).

 

Ishockey VM. Det är inte vår före det är ishockey VM. Aaah. Man känner hur hela Finland bara samlar ihop allt hopp som försvann efter fjolårets förlust. Det finns inget annat lands invånare med samma kämparglöd som det finska folket under hockey VM. Vi ser tillbaka på -95 & -11 som om det var igår och drar kraft genom att kolla på gamla tv-klipp samtidigt som vi suger på sisu. Jag älskar hockey VM. Inte för att jag tycker om hockey så värst mycket, men för att vi har alltid kollat på det hemma med Marre och för att det är det enda som gör mig piku-lite patriotisk. Jag missar helst inte en match, och jag tror alltid på vårt lag - även om det ser dåligt ut. Ihanaa LEIJONAT!

 

Babysar. Okej, jag är inte babysjuk, men är så glad över att det kommer nya babysar titt som tätt! Min barndomskompis fick sin pojke nu på morsdagen, och hon var den första i vårt gäng som blivit mamma. Shit just got real. Men ack så mysigt! Det kittlade nog till lite i livmodern när jag såg bild på hennes son, men det var nog bara för att han är så söt och jag har den tiden på månaden och är extra känslig ok.  

 

 

...When the dog bites
When the bee stings
When I'm feeling sad
I simply remember my favorite things
And then I don't feel so bad

 

Detta var några av mina favvo-grejer för denna gång!

 

Vad är dina favoritgrejer just NU?

 


PS. Här kommer en sak som VAR ett av mina favorite things men inte är det just nu..(varning för några GOT spoilers så scrolla förbi eller stäng fliken)

Sista Game of Thrones säsongen. I have nothing more to say than what the actual fudge. Det enda avsnittet som jag tyckte varit bra var avsnitt 3 när Arya saved the day. Sen har det bara varit lame. Vad hände liksom? Vem kom på detta avslut? Det är ett avsnitt kvar och jag är redan besviken. Inte kan man ha hatat en karaktär så mycket och när hon finally ska få sitt så faller ett hus på henne. NO. NJET. WHY. Hoppas att det sista avsnittet är kraftigt och mäktigt för det är ändå finalen på GAME of THRONES. Men tror Drogon brände upp hela tronen så what's the point nu.. Hehe. 

 

 

CHEERZ!

Sofia
Kommentarer (1)
JAA! ÄNTLIGEN någon som tycker lika angående Got! Så sjukt lame och besvikelse :(
Jenny15.05.19 kl. 23:19

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com