Lite konstigt, men ACK så trevligt!

19.05.2019 kl. 19:44

Vilken vecka. Det har varit sommar igen och kan inte annat än vara pigg och glad över det! Jag ser blommor, jag ser grönt och aura ås bruna vatten osar gyttja - våren som bäst i Åbo. 

Men överallt är det inte en dans på rosor, och det har märkts i nyheterna och på sociala medier. Ingen kan ha undgått samtalsämnet gällande Alabama & abort. Jag tänker inte yttra mig mer än att jag är PRO-CHOICE, alltså för att jag som kvinna ska få välja vad jag vill göra med min egen kropp och ha tillgång till en säker och laglig abort om jag behöver en - NO matter the reason, och det ska inte och får inte finnas en lag som säger annat. Det känns som om världen rör sig bakåt i tiden, och är lite rädd över vad framtiden bär med sig om det fortsätter på det här viset. Ryker rösträtten också?

Många har redan skrivit bra inlägg om just detta, och Karolina har skrivit ett superbra inlägg - läs det HÄR. 


Anyway, på tal om KVINNOR och min bloggrubrik - så hade jag mina kära bästa bruttor på besök denna helg och det var välbehövt! Har som tidigare sagt att jag känt mig lite lost och ensam här i Åbo efter studetiden och efter att nästan alla flyttat härifrån. Men tur så har vi våra reunions nu som då med mitt gäng från klassen. 

Det är nog lyxigt att hitta så här bra vänner i vuxen ålder. Ett stort pluspoäng med att börja studera som tjugofemåring (för er som funderar att studera och tror ni är för gamla? NEJ - do it.).

 

 

Människor behöver människor. Simple as that. Att få ventilera, diskutera och snacka om allt och inget med vänner är det bästa som finns. Bara dricka vin, äta gott och bara BABBLA. Så hälsosamt för själen. DEt gjorde vi igår. Vi satt hemma hos Sofie & drack några glas vin, gick till en restaurang och åt middag i tre timmar - och sedan ut och dansa. GÖTT.

Tror jag verkligen börjar bli äldre nu. Jag har alltid tyckt om att festa och att, ja, dricka. Det går lite hand i hand, och det är inget fel på det! Men jag har inget större behov att festa på samma sätt mera utan njuter mer av att ta några glas vin eller öl på någon terass eller så, än att fara ut på krog o dansa. Men om jag far ut på krog så brukar jag ha druckit en del för att få den sortens feelis. 

Så igår efter middagen när vi skulle gå vidare, så märkte jag att jag inte alls var lika törstig längre. Jag köpte en gt på krogen men lämnade den odrucken för det helt enkelt inte var gott (och den var lite blashåger) och höll vattenlinjen resten av kvällen. MEN fortsatte ändå dansa tills stängning. Tror att det mest berodde på sällskapet, stämningen och live bandet. För ingen DJ kan slå ett riktigt bra live band och jag dansar nästan ALDRIG nykter. Idag vaknade jag trött, glad och hangover free. 

TACK FLICKOR!

 

 

Så jag har haft en bra vecka och helg. 

Nästa vecka kommer blir bra den också!

..men blir den lika bra?

Bara om Finland vinner hockey VM.

 

Knapperlunda.

 

Cheerz!

 

 

 

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com