EN SÅ TUSANS STOLT FINNE

27.05.2019 kl. 19:24

 


Jag vill inte vara den, men jag sa det från början. Jag sa att det inte behöver vara en dålig sak bara för att vi hade 18 "nya" spelare i landslaget. Ett lag utan stora, kända NHL-spelare med stort ego som stör, utan det blir ett fräscht underdog lag med en genemsam stor vilja och med ytterst lite att förlora - för det var ingen press. Få trodde att det skulle gå vägen, men jag hade en känsla. Okej, jag blev ändå lite den som sa att jag hade rätt. MEN JAG HADE RÄTT!

VIPS så slog de ut våra älskade grannländer. Mörkö, Lankinen och laget drog undan mattan på Sverige, sedan på Ryssland. Bara de två matcherna i sig var tillfredställande nog. Sen blev det final mot Kanada. Jag mådde illa av nervositet. Kanada har alltid varit bättre. Men..gissade att det skulle bli 3-1 för att jag ville vara positiv. Borde ha tippat hundratals med pengar!

VILKEN LAGEFFORT! FINLAND TOG HEM GULDET!!!!!

De otippade underdogsen tog hem Finlands tredje VM-Guld (herrar). Första 1995, andra 2011 och nu tredje 2019. 

Sitter nu och ser på live-sändningen från Kaisaniemi parken i Helsingfors och lejonen har precis anlänt med bussen. Publiken är galen! Det är ca 50 000 människor som hurrar och jublar. Det viftar hundratals med finska flaggor i väntan på VM-hjältarna. Var själv på plats 2011 och viftade med flaggan. Blir riktigt rörd av vårt land.

Kan inte tro att det firas med likadan stämning och med likadant hjärta i något annat land, som när vi firar hockey VM-guld i lilla Finland. Ishockey är nog den sporten som really unite this country. Folk samlas i alla städer, bilarna tutar, människor dricker champagne och hoppar i fontäner. I mean, who does that? WE DO! ..eller alla andra för jag orkade inte gå ut. Men ALLA ANDRA! 

Som sagt förut så är detta det enda som gör mig ens lite patriotisk och just nu är jag STOLT över vårt landslag och extra STOLT att vara finne. Aj että vad fint gjort.

 

IHANAA LEIJONAT IHANAA!

 

bild: leijonat.fi

 

 

 

 

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com