PIRATE MÖHIPPA - DESTINATION TALLINN

17.06.2019 kl. 20:55

Hello monday my old friend, nice to meet you once again!

Idag är jag trött. Men inte liksom sliten eller så, utan bara sömnig. För jag tror inte jag har fått sova i egen säng utan att ett alarm väcker mig på typ en månad eller så. Men så går det när man konstant har roligt. Hehe. Antingen är jag på jobb eller så är jag på vift nånstans. 

Denna helg var jag till Tallinn på möhippa, och det är så värt att vara lite sömnig idag, för det var otroligt kul. Hur kan man inte njuta av att överraska en kompis som ska gifta sig med att få vara utklädd till pirat (vardagskläder vid det här laget) och dricka gott, göra roliga saker som man aldrig gjort förut OCH umgås med härliga typer? Ja vet ni, det är nog omöjligt att ha tråkigt då. 

   Så idag tänkte jag bjuda på ett BILDMONTAGE från helgen! 

 

 

Se så vackert när alla verkligen tog tid ur sitt schema för att klä ut sig till pirater och sailors för Soffis skull? Fan vad fint alltså. Möhippan började egentligen på fredag då Soffis brudtärnor rövade iväg henne från jobbet. De åkte till en hamn och seglade ut tillsammans på en massiv segelbåt och drack skumpa och hade det gött. Därför var temat för möhippan just sailor/pirat! Ganska coolt!

Passade mig ypperligt då jag gärna klär ut mig. Hehe. Så vi andra i möhippegänget joinade festen på lördag morgon å vi seglade iväg mot Tallinn. (Med en liten större färja, hehe). Soffi blev rejält överraskad när hon såg oss på båten! 

ALLTID LIKA KUL med lyckade överraskningar. Am I right? 

 

 

 

Under dagen var vi i en park och lekte roliga lekar, drack skumpa och hade photoshoot. Ovan ser ni det vinnande laget i tävlingarna! HAHA!

Efter det gjorde vi nåt jag ALDRIG trodde jag skulle göra. Nämligen dricka öl (haha) OCH rita av en naken man. Jag är inte konstnärligt belagd över huvudtaget. Jag kan knappt rita en streckgubbe! Så att försöka rita av en livslevande människa var inte lätt! Men roligt var det. Tänk er 12 fnittrande halv-tipsyga kvinnor som försökte rita av en fullt naken man. Tyckte nog mest synd om honom om inte annat. Tyvärr fick vi inte fota så mycket där, så no dick-pics girls! Sorry. 

 

 

Efter det gick vi till våra Tallinn City apartments och böt från pirater och sailors till GLAM. För nu var det dags att gå mot skumppa tasting och middag! 

 

 

Den fina blivande bruden <3

Bild: Maria Rosenström

 

Efter skumppa tastingen på Pazzo wine bar, som var jätte najs btw, så gick vi till restaurang Lejb på middag. Där fick vi jätte god mat och supergott vin. Vår servitör var typ första kvällen på jobb och fick hantera tolv brudar - och gjorde det otroligt bra! Även om han inte kunde öppna en vinflaska. (som tur serverade han rätt bord för han fick lära sig av sommelier Anna hur man öppnar rätt.)

 

 

Efter middagen gick vi till en hemlig underground bar i 1920-talsstil - Parrot MiniBar. Där blev vi serverade fancyga drinkar av välklädda servitörer. Vi gick in i en garderob och gick ut genom en fågelbur. Tyvärr fick jag inga bilder därifrån men det var ganska coolt! Vid det här laget mådde jag illa av all mat och dricka så fick inte i mig nåt annat än vatten. ett till tecken på närmande ålderdom - man tål inte lika mycket som förut. Vatten efter 21 är dagens melodi för mig tydligen (LAME)

 

 

 

Vi avslutade kvällen i en nattklubb. Inte vilken natklubb som helst - utan en nattklubb jag inte fick namnet på som var underground (måste vara nån grej i Tallinn). Där dansade folk på ett dansgolv med ett träd i mitten. Det fanns dansare i fågelburar. Det serverades skumppaflaskor med spratelljus av snygga, välklädda värdinnor. Eftersom jag var semi-nykter vid det här laget hade jag en intressant upplevelse och observerade ett och annat. Det var underligt och coolt på samma gång. Händer säkert en massa fuffens där om man kollar riktigt noga. Men de spelade ändå bra musik och de flesta dansade hela natten lång! 

Vid två tiden gick några av oss till lägenheten för att sova, för vi hade ju varit igång sen typ 7 på morgonen och ja. Fötterna värkte, huvudet var tungt och vi skulle åka hem nästa dag så man ville få lite sovit iaf. Lite. 

Men det var en OTROLIGT rolig dag och Soffi var jätte nöjd - vilket var huvudsaken. Nu ser jag framemot bröllopet i sommar och att få träffa alla som var med igen! 

TACK till the bride squad för en jävligt kul möhippa! 

Tack till Sofia och Teemu för att ni gifter er och för att jag får vara med på er stora dag!

 

 

CHEEERZ

Sofia

 

Hello!

 

 

Namn: Sofia Johansson

Ålder:  Tjugonio jordsnurr

Ort: Åbo

Blogg: Här kan ni läsa om allt och ingenting, men oftast någonting!

Är: Glad, mästare på överanalysering, plantlady, snäll, tankspridd, lite humoristisk, semi musikalisk, lång, full av kärlek och ost

 

 INSTAGRAM

FIAUSTER

 

Kontakta mig:

Johanssonsofia0@gmail.com